SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

ERP/CRM ve Yönetim Uygulamaları

Son Mesajınız 04-30-2007, 21:22 yunusemre09 tarafından gönderildi. 15 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  04-28-2007, 23:17 14062

ERP/CRM ve Yönetim Uygulamaları

merhaba herkese benim esas ögrenmek istedigim bu sistemler koç gibi sabancı gibi birçok holding bu sistemleri kullanıyor ve kuruyorlar bu sistemlerle ilgili makale yazabilirmisiniz ricam tabi hemen yaz deyince olmuyor ama mutlaka birgün yazarsınız bu sistemler çok önemli 2003 ten exchangeden ve isadan daha önemli çünki içinde hepsi var birtakım özelliklerini biliyorum neler yapabildiginide ama pek fazla bilgim yok kuruluş hakkında ama birgün kurmayı düşünüyorum kurulumdan sonraki ayarlar ne gibi ayarlar ve nasıl yapacagız makalelerinizi bekliyorum saygılarımla........?????????????????????

birde hepsi biryana bu sistemler biryana artık gelecek dönemlerde bu sistemler yerlerini almaya başladı yavaşyavaş ve hızlanıyor ama  bir bladecenter parası :) 

POST ATMADAN NCE ARAMA YAPMAK
    OK MU ZOR ???

HAYIR BENCE HİDE ZOR DEĞİL….

Tıkla ve Ara bu kadar basit

cisco dşmanı
  •  04-29-2007, 0:35 14082 Cevap 14078

Cevap : ERP/CRM ve Yönetim Uygulamaları

Valla mesut abi bu ERP CRM sistemleri çok hoşuma gidiyor IBM deki arkadaşımdan kurmasını ögrenecegim inşallah kısmet olursa size yazarım camera ile videosunu çekecegim zaten kurarken herşeyi sistem yapıyor sen hiçbirşey yapmıyorsun güvenligini herbirşeyini karşılıyor. herhangi bir parçası yandıgızaman tamir ediyor  yok okadarda degil şakaydı :) hehehe  şaka bir yana çok metediyorlar görcez bakalım hele bir salı olsunda kuracagız inşallah  Allahın izni ile

OK MU ZOR ???

cisco dşmanı
  •  04-29-2007, 0:48 14086 Cevap 14084

evet abi haklısın ama bu işin peşini bırakmıyacagım perşembe günü ıbm ye gidecegim erp ve crm ile kapışmaya bakalım omu yaman benmi yaman kimkimin gözünü şişirecek bilmesem bile demosunu yaparım :) mesut abi teşekkür ederim

OK MU ZOR ???

cisco dşmanı
  •  04-29-2007, 1:35 14094 Cevap 14088

Yaşar YILMAZER:
    yunus hocam, crm ve erp nin en güzel yanı da sürekli gelişmesi ve program gibi update ile yada yama ile değiştirilmeden geliştirilebilmesi. mesut hocanın da dediği gibi çok dallı saçaklı bir alt yapıdır ve kurulduktan zaman sonra anca taşlar oturur yerine.  yönetimi, sistemin geliştirilmesi,kullanıcıların istekleri vs.vs. sugarcrm olarak umarım faydali olacak makale yazarim, su anda da onu caliştirmakla uğraşıyorum. sistem o kadar basit ki ama çalışmıyor melet. yedekleme işlemi  copy past. :) yani copy of wwwroot senin yedeğin oluyor :).

maçtan sonra görüşelim :) daha detaylı anlatırsın bana

OK MU ZOR ???

cisco dşmanı
  •  04-30-2007, 9:11 14279 Cevap 14062

Merhabalar;

Çalıştığım yerde yaklaşık olarak 3 yıldır ERP ile uğraşıyorum. ERP, bir yazılımdan çok yönetim bilişim sistematiğidir.Her işletmenin iş yapma biçimi,işleyiişi ve iş kültürü farklı olduğu için, ERP implementasyonu diye bir kavram ortaya çıkmıştır. İşletmenin içinde bulunduğu sektörden tutun da, yağtığı işle ilgili olarak herbir iş sürecinin işleyişinin, satın alınan ERP programı ile entegre edilmesi ve uzun süreli bir iyileşme ve iyileştirme olarak firmaya geri dönüşünün  sağlanması ERP'den beklenenlerin bir kısmıdır. Herhangi bir ERP programının tanıtımından ziyade temel mantelite üzerine makaleler yazılabilir. Günlük hayatta karşılaşılan problemler ve çözüm metodolojileri analiz edilerek forum üyeleri ile paylaşılabilir.

Yunus arkadaşa tavsiyem, bu konu ile ilgili okumasıdır.Çok okumak hemde. Başta üretim süreçleri  olmak üzere bir işletmede dönen bütün iş süreçlerinin  ERP ile izlenebilmesi ve komple bir bilgi havuzunun oluşturulması sürecini öncelikle teorik olarak bilmek gerekiyor. Yoksa, ERP paketinin kurulumunu next next deyip kurmak çok kolay.SAP dahil, firma için gerekli birkaç parametreyi ayarlamakta inanın bana zor değil.Ancak asıl problemler bütün iş süreçlerini entergrasyon havuzuna aldığınızda yaşanıyor.Bu konu ile ilgili daha detaylı makale yazmaya çalışacağım.

Saygılarımla

•  04-30-2007, 10:46 14296 Cevap 14294

yaşar bey makaleyi başkasına sattı :))
  •  04-30-2007, 13:21 14329 Cevap 14296

Merhabalar;

Aynı anda Serverlar (Windows,Linux ve Novell), VPN'ler ve ERP ile uğraştığım için makale yazmaya inanın birtek haftasonu kalıyor.Yetiştirebildiğim kadarı ile yazmaya çalışacağım.Linux hakkında da Hakan Hoca'ya sözüm var.Onu da yazamadım daha.elimden geldiğince aktif olarak katılmaya çalışacağım.

Herkese selamlar,saygılar... 

•  04-30-2007, 15:47 14350 Cevap 14336

Arkadaşlar;

Konu o kadar geniş ve detaylı ki, şimdi parçalara ayırmadan dökümante etmek gerçekten çok zor. ERP'nin çok fazla ayağı var. Bu ayaklardan birine ait detay isteyen olursa ona göre makale hazırlayabiliriz.Aksi durumda, çok genel ve sadece tanıtıcı içerikte olan bir makale hazırlanabilir.

Konuya ilgi duyan arkadaşlar ile bildiklerimi paylaşmaya hazırım. 

Saygılar, 

•  04-30-2007, 21:22 14419 Cevap 14350

ben herşeyini istiyorum abi herşeyi a dan z ye kadar en ufak ayrıntıyakadar olacak tabi imkanı varsa.... yoksa videosunu çekip yayınlayacagım :)

OK MU ZOR ???

cisco dşmanı
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle