Merhabalar;
Çalıştığım yerde yaklaşık olarak 3 yıldır ERP ile uğraşıyorum. ERP, bir yazılımdan çok yönetim bilişim sistematiğidir.Her işletmenin iş yapma biçimi,işleyiişi ve iş kültürü farklı olduğu için, ERP implementasyonu diye bir kavram ortaya çıkmıştır. İşletmenin içinde bulunduğu sektörden tutun da, yağtığı işle ilgili olarak herbir iş sürecinin işleyişinin, satın alınan ERP programı ile entegre edilmesi ve uzun süreli bir iyileşme ve iyileştirme olarak firmaya geri dönüşünün sağlanması ERP'den beklenenlerin bir kısmıdır. Herhangi bir ERP programının tanıtımından ziyade temel mantelite üzerine makaleler yazılabilir. Günlük hayatta karşılaşılan problemler ve çözüm metodolojileri analiz edilerek forum üyeleri ile paylaşılabilir.
Yunus arkadaşa tavsiyem, bu konu ile ilgili okumasıdır.Çok okumak hemde. Başta üretim süreçleri olmak üzere bir işletmede dönen bütün iş süreçlerinin ERP ile izlenebilmesi ve komple bir bilgi havuzunun oluşturulması sürecini öncelikle teorik olarak bilmek gerekiyor. Yoksa, ERP paketinin kurulumunu next next deyip kurmak çok kolay.SAP dahil, firma için gerekli birkaç parametreyi ayarlamakta inanın bana zor değil.Ancak asıl problemler bütün iş süreçlerini entergrasyon havuzuna aldığınızda yaşanıyor.Bu konu ile ilgili daha detaylı makale yazmaya çalışacağım.
Saygılarımla