SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

merak mail hk.

Son Mesajınız 09-30-2007, 22:55 Murat YUKSEK tarafından gönderildi. 4 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  09-24-2007, 9:04 36790

merak mail hk.

arkadaşlar benim 300 adet mail kullanıcım var ve var olan mail sistemimi degiştirmek istiyorum benim mail serverde özellikle istadigim imap özelligi bunun için fiyatından dolayı merak maili düşünüyorum. sizce dogru kararmı bir holding için uygunmu.

teşekkürler

•  09-25-2007, 11:41 37156 Cevap 36790

Cevap : merak mail hk.

Simdi bana biraz tezat geldi konu. Diyorsun ki 300 Kullanicim var, Mail servisi sagliyorum hepsine. IMAP Ozelligi neredeyse artik butun Mail serverlarindan var keriodan merak a kadar. Simdi IMAP Calistiracagina gore butun mailler yine sunucuda kalacak. Bence iki yol mevcut. Birincisi Merak kurup butun giden ve gelen maillerin yedeklerini almak (Bu sayede imap seklinde calismasina bile gerek kalmiyor) ikincisi de Exchagne uzerinden halletmek. Ama bir Holding eger exchange ile merak arasindaki fiyat farkina takildiysa is daha zor.

•  09-26-2007, 22:52 37941 Cevap 37156

Evet ne yazıkki ilginç bir sektördeyiz. Benim de bildiğim birkaç holding var Exchange yerine hosting hem de Exchange kadar para ödeyerek devam eden. Tamamen bir takım işgüzarların parayı cebe indirmek için eksik bilgilendirme yapmasından kaynaklanıyor!

Ama eğer ille de ucuza kaçacaz hostta devam edeceğiz diyorlarsa scraush'un dediği gibi tüm mail sunucu platformları IMAP destekler. Ancak çok sayıda kullanıcı içi IMAP çok iyi konfigüre edilmelidir. Ayrıca IMAP saldırılara POP3'den daha açıktır. Tabiki POP3'e göre çok büyük artısı gelen giden klasörlerini ve diğer klasörleri sunucu taraflı tutmasıdır. Burada veri güvenliği çok çok çok önemli, tüm sroumluluk sunucu tarafında binmiş oluyor çünkü! Sistem yeterince hızlı da olmalı POP3'e oranla birkaç kat daha fazla kasacaktır sistemi!

Systems Admin
    İkovan Bilişim -- www.ikovan.com
    İkost Hosting -- www.ikost.com
  •  09-30-2007, 22:03 38945 Cevap 37941

murat abi qmail yemezmi o gibi bi yerde yada postfix linux tipi bişi ?

[IMG]http://www.speedtest.net/result/201297111.png[/IMG]
  •  09-30-2007, 22:55 38957 Cevap 38945

şimdi bir kez daha sen sorunca farkettim ki arkadaş hosting almaktan değil kendisine ait özel sunucuda kullanacağı mail server platfromunu soruyor. Bu durumda merak mail olsun, smart mail olsun senin saydıkların olsun hepsi imap destekler ve exchage kadar iyi ve ondan daha işlevsel bir çözüm de olabilir...bu konuda açıkcası merak mail kaliteli bir çözümdur diyebiliriz.   ancak her platform o konunun gerçekten uzmanlarınca konfigüre edilmelidir...yoksa çok sıkıntılar yaşanabilir. platform her ne olursa olsun!

Systems Admin
    İkovan Bilişim -- www.ikovan.com
    İkost Hosting -- www.ikost.com
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle