SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

Gerçek Bir Adsl Hikayesi by Onur Entertainment

Son Mesajınız 10-08-2007, 1:33 Muharrem GÖKTAŞ tarafından gönderildi. 14 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  10-02-2007, 14:59 39407

Gerçek Bir Adsl Hikayesi by Onur Entertainment

Selamlar,

Bu hikayede anlatılan herşey gerçek bir olaya dayanmaktadır.

İl : İzmir

Bölge : Pınarbaşı

Oyuncular: Ofis Çalışanları , Onur ( Ben ) , Santralci ,444 0 375 ve Türk Telekom çalışanları,

Bundan 3 ay önce İzmir in Pınarbaşı bölgesinde bulunan Konteyner Depomuzdaki ofisde bulunan mevcut 1024 olan adsl bağlantımızı internet üzerinden çalışacak bir uygulamamız için 2048 e çıkarmıştık ve sabit bir IP aldık. Her şey gayet güzel çalışıyordu. Ofis çalışanları Konteynerlerin giriş çıkışlarını yapıyor, acentalarda bunları demo aşamasındaki programımız la internet üzerinde görebiliyorlardı.Herşey planlıydı.

ve bir anda Telekom 4096 olan adsl kampanyasını duyurdu. Bende dahil herkesin ağzı sulamıştı. Kullanıcılar acaba nasıl download edebiliriz diye düşünürken bende nasıl kısıtlarım ve uygulamayı nasıl hızlandırırım diye düşünüyorum.

Derken 3 gün önce kullanıcılardan biri hızımızın değişmediğinden şikayet etti, hıztestlerinden ADSL hızımın armadığı hatta azaldığı görülüyordu.

Bizde 4440375 i aradık hattımızın 4096 Adsl bağlantısına çıkarılıp çıkarılmadığı konusunda bilgi aldık. Evet hızınız 4096 görülüyor dediler.

Bizde kendi sistemimizi kontrol etmeye başladık, Derken gün içinde Adsl i miz 10 dk da bir kopmaya başladı.

Santrale bağlı olan hattı , hatta parazit oluyor şüphesiyle santralden çıkardım.Ama Fayda yok.

Tüm kabloları değiştirdik nafile.

Switchleri iptal ettik nafile.

Yedek modemle denedik nafile.

Artık hiç bağlanamıyorduk :) .

Hattı kontrol etmesi için dışarıdan bir santralci çağırdık.

3.günümüzdü santralci geldi.

Hatta baktı topraklama sorunu var dedi.

Türk telekom çözer dedi. TT bölge ofisini aradık Santralciyle tersleştiler.

Neyse herkes gerilmişti.Mail trafiği yoktu.

DErken Telekomdan geldiler.

Telefon  hattını kontrol ettiler. Ölçüm yapıp sizi arıycaz dediler ve aklıma geldi 4096 da mesafe problemi vardı. Yoksa bizdemi olamaz.

Modem den hızımıza bakıyorddum. Hiç bağlanamıyorduk. Derken modem de hızımızı 2048/512 görünüyordu. İnternet gelmişti.

Derken telefon çaldı Telekomdan arıyorlardı.

Telekom "Düzeldimi".

Onur    "Evet düzeldi.Ama hızımız 2048 görünüyor."

Telekom "Evet mesafe probleminden dolayı bu hizmeti alamıyorsunuz."

Sessizlik olmuştu.

Onur  "Mesafe ne kadar"

Telekom "4 km üstünde, ayrıca sistem eski olduğu için  bu hizmetin alt yapısı yeterli değil."

Onur durdu düşündü . Teşekkür etmekten başka çaresi yoktu.

•  10-02-2007, 15:19 39410 Cevap 39407

Cevap : Gerçek Bir Adsl Hikayesi by Onur Entertainment

Mesafe problemleri dolayısıyla özellikle bu tip problemler sıklıkla oluyor. Telekom reklamlara gosterdigi ozeni bazen alt yapıya,gerekli teknik ekipmana yada destek ekibine gostermiyor. Geçen yıl 20 gün boyunca 1 Mb ADSLimizi kullanamadık. İlk gelen ekipte gerekli analiz cihazı yoktu. ADSL hattına telefon ahizesi takıp çevir sesi aldıklarını bize de gösterip hat sağlam dediler. Birkaç gün sonra gelen ekipte ise analiz cihazı vardı. Emin olmak için bilgisayarlardan yanlarında getirdikleri ADSL modeme 192.168.x.x ping atarak hat sağlam internete çıkıyor dediler. Neyse 4.kez gelişlerinde ve toplam 20 gün sonra Allah'a şükür sorun çözüldü. Size geçmiş olsun. Bu arada gelen faturanız 2 Mb üzerinden mi yoksa 4 Mb üzerinden mi olacak o da ayrı mesele...
    Çözülemeyecek bir teknik sorun yoktur. Mesele çözümün maliyetindedir.
  •  10-02-2007, 18:20 39462 Cevap 39456

modem adsl2mi sorun ondansa eğer bilemiyorum adsl2 sistemler 16km diye biliyorum iyi çalışmalar (not: pnarbaşı ve balçova bölgesinde 4096 destekleyecek elr switch yok )

[IMG]http://www.speedtest.net/result/201297111.png[/IMG]
  •  10-03-2007, 9:28 39575 Cevap 39545

Yaklaşık 2 ay kadar önce 2 yıldır kullandığımız statik IP değişti. Telekomla yaptığımız telefon görüşmesinde IP'mizin değişmediği belirtildi. Bunun üzerinde ilk elden bilgi alalım diye Kızıltoprak Telekoma'a gittik. Orada yetkili bu IP değişikliğinin yaklaşık 14bin aboneyi etkilediğini bundan sonraki statik IPmizin bu oldugunu söyledi. İş yerine dönüp telekomu tekrar telefonla aradığımda "bakın IP değişmemiş" diyordunuz değişmiş IP dediğimde "o zaman değişmiştir ne bilelim" şeklinde gayet tatmin edici bir cevap alarak dumura uğramıştık. Tongue Tied

Çözülemeyecek bir teknik sorun yoktur. Mesele çözümün maliyetindedir.
  •  10-03-2007, 11:45 39631 Cevap 39575

Ben adamları sabah saat dokuzda kahveden topladığımı hatırlıyorum arkadaşlar... resmen teknik servis avına çıkmıştım...

hey gidi günler be...

Aklın varsa bir başka akılla dost ol da, işlerini danışarak yap
    Mevlana
  •  10-05-2007, 3:32 40218 Cevap 39853

Ya birde 30 Mbit VDSL2 den bahsediyorlar... Düşünüyorum acaba bu 30 MBit hızı kaldıracak tek bir kablo var mıdır koca Türkiye'de??? Birde fiber optic kabloları döşeyeceğiz diyorlar. Valla sizi bilmem ama ben kendi mahallemde bu kabloların döşendiğini gözümle görmediğim sürece asla inanmayacağım bu habere
  •  10-06-2007, 23:30 40584 Cevap 40545

Mesut SARIYAR:
    VDSL2 2008 başında hizmete sunuluyor. Fiberler ana dağıtım noktalarına çoktan çekilmiş.

alla alla benim niye hiç haberim olmadı Confused

ben daha İzmir'de böyle bir çalışma görmedim nasıl ana dağıtım noktalarına çekilmiş oluyor acaba Hmm

•  10-07-2007, 2:50 40631 Cevap 40597

Mesut SARIYAR:

Orasını sizin Telekom Bölgesine sorun :) İstanbulda 2008 başında hizmet giriyor.

Zaten ev kullanıcılarına yönelik değil bu hizmet. Kurumsal firmalar kullanır daha çok. Son kullanıcıya çok tuzlu gelir.

Zaten CHIP dergisinin sitesinde de okumuştum 2008 Ocak ayından Mayıs ayına kadar sadece Marmara bölgesinde verilecekmiş diye...

•  10-07-2007, 3:09 40634 Cevap 40631

Arkadaşlar bu 4096 olayından sonra bende bazı firmalarımdan internette yavaşlama,Msn den sürekli düşmeler (öğleden önce sık oluyor sonra azalıyor) konusunda şikayetler alıyorum.
    MCP,MCSE,MCDBA
  •  10-07-2007, 20:16 40721 Cevap 40634

Muharrem GÖKTAŞ:
    Arkadaşlar bu 4096 olayından sonra bende bazı firmalarımdan internette yavaşlama,Msn den sürekli düşmeler (öğleden önce sık oluyor sonra azalıyor) konusunda şikayetler alıyorum.

dostum galiba bu kabloların yenilenmesi ve yurtdışı POP noktalarının arttırılmasıyla alakalı bir sorun olmalı. kısacası altyapı yenileme çalışmaları yüzünden sorunlar çıkıyormuş diye duydum

•  10-07-2007, 20:30 40722 Cevap 40721

Arkadaşlar konu açılmışken sorayım. Telekoma uzaklığım 100 metre olmasına rağmen adsl modemimden baktığımda 4096/928 görünüyor. Aynı durum telekoma 2.5 km uzaklıktaki diğer işyerimdede aynı. 4096/ 828 gibi birşey. Bunun nedenini anlamış değilim. Sizde karşılaştınızmı bu problemle?
    Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal!
  •  10-07-2007, 23:02 40778 Cevap 40634

Muharrem GÖKTAŞ:

Bizdede problemler saat 10:00 dan önce internete girememe şikayeti ile başlamıştı. 

•  10-08-2007, 1:33 40811 Cevap 40780

Evet hızı biraz düşürüp denemek lazım ama aynı firmadaki diğer internette problem yok.
    MCP,MCSE,MCDBA
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle