SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

Web Server + Mail Server + Ftp Server

Son Mesajınız 10-12-2007, 10:19 Muharrem GÖKTAŞ tarafından gönderildi. 5 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  09-25-2007, 13:52 37180

Web Server + Mail Server + Ftp Server

Merhaba arkadaşlar,

Hayatımda en çok arzuladığım bir proje bu.

eski çalıştığım bir firma ISP firmasıydı ve 2 linux web server makinası vardı üzerinde merak vardı ve bir programı sanıyorum server-u şeklinde bir program vardı sistemi kurmuşlar düzgün bir şekilde çalışıyordu. bende sadece yeni bir site ekleneceği zaman müdahele edebiliyordum. yapıyı ben oluşturmadım yani. şimdi aslında bu yapıyı evimde kurmak yönetmek istiyorum. ama kurmak benim asıl amacım. 2 linux makinası vardı demiştim. neden olduğunu bilmiyorum ama birinde yaptığımız değişiklikleri diğerindede yapmam gerekiyordu o zaman düzgün oluyordu sistem ve makinalarda o kadar iyi özelliklere sahip değildi. bide bu linux serverların bir arayüzü vardı http'den ulaşarak domainler felan hep orda oluşturuluyordu.

şimdi bende kurmak istiyorum böyle bir yapı,

2 adet web server makinası linux olacak şekilde (nasıl yaparım ?)

1 makine üzerinde mail server ve ftp server

mail server ve ftp server işlemlerini sanırım hallederim ama web server kurulum işlemlerini nasıl yaparım bilmiyorum.

bu sistemi uygulayan birebir arkadaş varsa lütfen konu hakkında bilgi versin.

şimdiden teşekkür ederim.

hayırlı ramazanlar sistemdoktoru ailesine :)

•  09-26-2007, 12:31 37602 Cevap 37579

Cevap : Web Server + Mail Server + Ftp Server

Penguen Hostcuların cevaplarını bekliyoruz:)
    Systems Admin
    İkovan Bilişim -- www.ikovan.com
    İkost Hosting -- www.ikost.com
  •  09-27-2007, 11:49 38114 Cevap 37602

yok bu arayüz değildi :)

bu çok orjinal birşey benim kisinin eski bir sistem olduğunu anladım bu resimde :)

bilgi için teşekkürler. mail serverda her sistemde çalışır bildiğim kadarıyla ama mac'i katmıyorum...

•  10-10-2007, 3:56 41331 Cevap 38114

Davut Hocamında dediği gibi muhtemelen mirror yapmışlardır yani birine bişi olursa dönmek için.

Web arayüzünden ulaşılıyorsa muhtemelen yine o resimdeki gibir bir panelle oluyordur muhtemlen ama görünüşe aldanma derim ;) Yani pekala Cpanel var mesela linux üzerinde çok sadedir ama ir çok nince noktaya müdahale edebilirsin bununla. Aynı zaman directadmin, webmin gibi  panellerde olabilir kullandığın.

Web sunucunu el ile derlemek için sanırım yeterli bilgin yok. Bu konuda google da apache+php+mysql şeklinde aratırsan aslında bu tür adım adım kurulumları bulabilirsin. Fakat bu derlemelerden sonra conf dosyalarında belli ayarlamalar yapman gerekir buda biraz kastırır sanırım seni şimdilik ;) Onun yerine en iyisi panel kurulumu başlangıç için, çünkü herşeyi kendi configure ettiği için sıkıntı çekmezsin hem nereye ne yapıyor bunu inceleyebilirsin. Mesela ücretsiz olan webmin kurarak bunu görebilirsin.

•  10-12-2007, 0:24 41736 Cevap 41331

Selam Dostum

VHCS paneller varr GNU/GPL yazılımdır tavsiye ederim...

•  10-12-2007, 10:19 41754 Cevap 41736

Merhaba yazınızdan anladığım kadarı ile linux konusunda yeterli bilginiz yok (benim gibi).Benim tafsiyem Easilix 1.2 vesiyonunu kullanman.Tüm servisler sorunsuz çalışıyor.(Şuanda aktif olarak bir çok firmada kullanıyorum) Kurlumu ve yönetimi oldukca kolay.
    MCP,MCSE,MCDBA
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle