SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

hosting dns değişikliği

Son Mesajınız 10-18-2007, 16:34 mcelik tarafından gönderildi. 11 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  10-03-2007, 10:40 39608

hosting dns değişikliği

selamlar

benim isp de 5 domainlik plesk im var. başka bir isp ye taşıyorum yine orda da aynı plesk var. domainleri açtım. hosting sitesinden ve plesk den ne gibi değişiklikler yapmam lazım yeni isp ye domainleri taşımak için?

•  10-03-2007, 15:28 39754 Cevap 39740

Cevap : hosting dns değişikliği

hocam eski plesk, versiyon olarakta eskiydi. Bende zaten tüm domainleri ve mailleri el ile açtım.

bu noktada ne yapabilirim acaba. Mecburen ayarları el ile giricem ama önceden hiç yapmadım. fakat oraya bunu yaz şuraya şunu yaz derseniz yapabilirim.

teşekkürler

•  10-04-2007, 0:17 39868 Cevap 39754

pleskin yeni versiyonları eski versiyonların yedeklerini tanır ama...boşuna uğraşmana gerek yok yani!
    Systems Admin
    İkovan Bilişim -- www.ikovan.com
    İkost Hosting -- www.ikost.com
  •  10-04-2007, 10:44 39950 Cevap 39868

peki plesk in yedeğini nasıl alabilirim? bide şöyle bi durum var plesk te zaten pek bir değişiklik yapılmıyor. domain aldığım yerde değişiklik yapılıyor. benim takıldığım yer şurası

10 tane domain var satın aldığımız hepsinin ns1 ve ns2 kayıtlarının ayrı olması gerekmiyor mu? şuan ki çalışan sistemde ping ns1.xx.com yazdığımda ping atıyor ama ns1.yy.com adresine atmıyor. yy.com da çalışan domainlerden birisi. Bu neden böyle?

mesela ben yy.com adında yeni domain alıyorum. dns olarak neden ns1.xx.com yazayım? ns1.yy.com yaptığımda geçersiz diyor çünkü ping atılmıyor. Sadece ns1.xx.com a atıyor. xx.com da bizim sıradan domainlerden birisi.

•  10-05-2007, 1:12 40206 Cevap 39950

NS yalnızca NameServer vazifesi görecek özel domainler için tutulması gereken bir kayıttır. Normail domainlerde NS kaydı tutmanızın anlamı yok! Plesk standartta bu kayıtları tutar ama dediğim gibi İsim Sunucusu vazifesi görmeyecek domainler için gereksi oalrak açılır. Bu kaydın gereksiz yere açılmasını istemiyorsanız plesk templatelerinden kadlırın yeni açılacak domainlerde plesk bu kadyı açmasın. Ama olmasının zararı var mı derseniz bir zararı yok sadece gereksiz!
    Systems Admin
  •  10-05-2007, 9:33 40249 Cevap 40206

anladım hocam. plesk in yedeğini alıp direk yenisine çaktım sorun yok. şimdi sorun şurda domain i aldığım yerden ne gibi ayar yapmam lazım hosting i benim yayınlamam için. çünkü ping xx.com yazdığımda domaiini aldığım yerin ip si çıkıyor.

•  10-05-2007, 17:48 40379 Cevap 40249

Domaini adlığın yerde DNS Host IP adreslerini girmelsin.

örnek:

dns1.ikovan.com IP:77.77.78.120 
    dns2.ikovan.com IP:77.77.78.121 

Bunu nereden yapacağın domaini aldığın yere göre değişir.

Sonra da hangi domainden bahsediyosak onun için PLESK de DNS ayrlarından tüm DNS kayıtlarını buna göre düzenlemesin, burada NS, A, CNAME gibi kayıtları doğru tuttuğundan emin olmalısın. NS kayıtları için yukarıdaki örnekten hareket edersk

dns1.ikovan.com , dns2.ikovan.com NS kayıtlarını olşutman gerekiyor.

Bu işlmeleri yaptığında tam sonuç almak için 24-48 saat beklemelisin.

Systems Admin
  •  10-10-2007, 9:57 41367 Cevap 40379

hocam başınızı ağrıttım kusuruma bakmayın

bir yerde yanlışlık yapıyorum ama bir türlü bulamadım. yaptıklarımı anlatayım ben size yanlışımı gösterirseniz memnun olurum

plesk default geldi. plesk i satın aldığımız yere söyledim ben hallederim dedi. bir tane ana domain olacak ns kayıtları orayı görecek dedi. ben hallettim dedi. baktım herhangi bir değişiklik yapmamış.

domainler register.com dan alımmıştı. register.com a girdim ilgili domaini seçtim, içine restore dns settings dedim. default ayarlara döndü.

edit ip adress (A) record a giriyorum orda * karşılığında eski ip var onu silip yeni ip yi yazıyorum, hemen altında boş kayıt var yanında eski ip onuda düzeltiyorum. bi alta ns1.domain.com yazıp ip olarak xx.xx.xx.162 yazıyorum bi altada ns2.domain.com ip olarak xx.xx.xx.163 yazıyorum.

3-4 saat sonra, ns1 ve ns2 ye ping atabiliyorum. bunu yaptıktan sonra bulk dns changes e giriyorum orada da register.com un default dns leri var. onların yerinede a kaydı eklediğim ns1.xx.com ns2.xx.com yazıyorum change diyorum ;

ns1. xx.com is an invalid format for a DNS name.

ns2.xx.com is an invalid format for a DNS name. hatası alıyorum

burada hata nerede yapıyorum acaba Murat hocam.

•  10-12-2007, 0:02 41731 Cevap 41367

Register.com dan sadece NS Host ları bir önceki yazımda anlattığım gibi ayarlamanız lazım. Bu aktif olduktan sonra artık, diğer tüm A, CNAME, MX gibi DNS kayıtlarını PLESK'inizden ayarlamanız gerekir.

Tam ne yaptığınızı anlayamadım ama Register.com dan host almış gibi ayar yapmaya çalıştığınızdan bu hataları aldığınızı düşünüyorum.

Systems Admin
  •  10-18-2007, 14:49 42768 Cevap 41731

sorun cözüldü

•  10-18-2007, 15:19 42778 Cevap 42768

tüm paneli göremediğimden kesin yorum yapamıyorum ama Register.com da A recordları açmamalısın . A recordlarını zaten pleskde açıyorsun. Host DNS IP veya buna benzer bir şeyler olmalı. Register.com paneline vakıf olmadığımdan yerini söyleyemiyorum.
    Systems Admin
  •  10-18-2007, 16:34 42817 Cevap 42778

hocam oldu çok teşekkür ederim

REGISTER DNS SERVER

DNS Server: .domainismim.com
    IP Address: 80.xx.xx.xx  

bu kısma girdim böyle yaptım sonra diğer yerden ns1. ve ns2. de gösterdim tamam oldu.

çok sağolun

• RSS haberlerini XML olarak görüntüle