SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

fortigate firewall

Son Mesajınız 06-12-2008, 11:34 besirkayar tarafından gönderildi. 6 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  12-25-2007, 11:54 56914

fortigate firewall

arkadaşlar merhaba fortigate firewall kullanıyorum admin şifresini değiştirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirm acaba
  •  12-25-2007, 13:46 56937 Cevap 56914

Cevap : fortigate firewall

arkadaşlar yokmu sorumu cevaplayacak biri
  •  12-25-2007, 13:50 56938 Cevap 56937

Chazın üzerinde resetlemek için ufak bir delik olması lazım. Varmı öyle birşey?
  •  12-26-2007, 17:20 57256 Cevap 56938

merhaba bülent bey

sanırım server forum larının olduğu yere firewall konusu açtığınız için sorunuza cevap verilmemiş olabilir.

sorunuz cevabı:

fortigate e web arayüzünde

sol tarafta:    Sytem altında - Admin seçenegi var. admin seçeneğine tıkladığınızda sağ tarafa bir seçenek gelecek ve en en sağ tarafta kilit işareti göreceksiniz oradan şifrenizi resetleyebilirsiniz.

kolay gelsin..

•  03-12-2008, 14:38 58279 Cevap 56914

fortigate hangi modelini kullanmaktasın. soylersen yardımcı olabilirim.

Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım
    Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.
  •  03-14-2008, 9:56 58432 Cevap 56914

firewalla erişim yapınız web arayüzünden

system

admin

admin nin en sağında bir kilit resmi var tıklayınız ve şifrenizi değiştirirniz.

bu tüm modellerde geçerlidir.

ve versiyon 3 lerde 

•  06-12-2008, 11:34 60785 Cevap 58432

sagida anlatilan islemler,  Fortigate’in admin parolasi unutuldugu  veya bilinmedigi durumlar içindir.Bu islemler Fortinet’in tüm ürünlerinde kullanilabilir.

1.      Parola kurtarma islemi yalnizca konsol baglantisi ile yapilabilir.

2.     Konsol ile baglandiktan  ve cihaz yeniden baslatildiktan sonra  kullanici adi ve parola asagidaki gibi girilir ve parola degistirilir.

Kullanici adi      : maintainer

Parola               :bcpb+seri no

Kullanici adi ve parola girilirken küçük büyük karakter ayrimi yapilmaktadir. Seri numarasinda ki karakterler aynen girilmelidir. örnegin bcpbFGT-602904403456 gibi.

Islemleri adim adim yapalim;

1. Fortigate konsol kablosu ile baglaniyoruz. Hyperterminal (Windows) veya  minicom (Linux) programlarindan biri ile (9600, 8, none, 1, none) baglaniyoruz.

1. Fortigate in power kablosunu çikartip tekrar takiyoruz. Konsol ekraninda Fortigate’ in açilis mesajlari gözükecektir. Login: ifadesi geldiginde kullanici adina ‘maintainer’, parola kismina Fortigate’in seri numarasinin basina ‘bcpb’ ifadesini ekleyerek (bcpbFGT-602904403456) giriyoruz. Ekranda

“The hashed password length is invalid

Login incorrect”

ifadesini görüyorsak parola veya kullanici adi hatalidir veya parola girmek için geç kalmisizdir.  Bu durumda cihazi tekrar yeniden baslatarak islemi tekrarliyoruz ve biraz hizli giriyoruz. Belli bir süre geçtiginde kabul etmiyor.

Islem basarili olursa ‘#’ satirina düseriz. Bundan sonra asagidaki sekilde admin parolasini degistiriyoruz.

#config system admin

#edit admin

#set password 1234

#end

• RSS haberlerini XML olarak görüntüle