SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

Sharepoint ile ilgili bölüm makale ve forum kısmı

Son Mesajınız 01-03-2009, 12:58 husnu58 tarafından gönderildi. 6 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  05-30-2008, 10:30 60667

Sharepoint ile ilgili bölüm makale ve forum kısmı

Aslında sharepoint ile ilgilide makalelerimiz dokümanlarımız ve forumda bir bölümümüz olsa çok güzel olurdu. makale yazacak kadar bilgim yok ama destek verecek kadar deneyimim var. kolay gelsin

•  06-10-2008, 14:58 60761 Cevap 60667

Cevap : Sharepoint ile ilgili bölüm makale ve forum kısmı

merhaba

sharepoint ile ilgili bir arastirma yapmam gerekiyor. biraz bakındım fakat bu share point in birsuru şeyi oldugunu gordum misal portal server, web part, silverlight, designer vs gibi

hangi birinden baslanir ozu nedir nasil bilgilenirim yardımcı olabilirmisiniz? Ayrıca bizim sirketin sharepoint i kullanma amaci cogunlukla web service ozelligi icin olacak. istedikleri seyleri sharepoint ile nekadar yapabiliriz ve sharepointin sundugu ozelliklerin disinda bisey gerektigi zaman .net ile nasil mudahale edilir sorularına yanıt ariyorum.

Yardımcı olursanız cok sevinirim

•  06-11-2008, 22:37 60773 Cevap 60761

En basitinden sharepoint services 3 kullanıyoruz. İnşaat  firmasında hizmet yapıyorum ve inanın eskiye nazaran bir çok şeyi yoluna koyduk. En kolayından dosya yönetimi, basit form tasarımları, anketler, kitaplıklar, listeler, takvimler ve görevler gibi kısımlar mevcut. Portal sürümü ise daha gelişmiş fakat lisans gerekiyor. Sadece service kullanacaksanız zaten şu an dağıtılan server 2003 R2 ile beraber geliyor ve ücretsiz ve eski sürüm server 2003 e yüklemek isterseniz yine ücretsiz download edebilirsin. Bunun dışında çalıştığın sektör, yapmak istediğin işler ve kafandaki projeyi anlatabilirsen daha faydalı olabiliriz birbirimize. Umarım yardımım dokunur, kolay gelsin.
  •  06-11-2008, 22:41 60775 Cevap 60773

Silverlight konusunda bilgim yok. Webpartlar ise sharepoint içerisinde kullanabileceğin küçük paketler service ve portalla beraber kullanışlı bir çok part zaten geliyor. Designer ise benim gibi kodlama ve programlama bilgisi olmayan yada az olanlar için çok kullanışlı bir araç. Ben frontpage'in gelişmiş haline benzetiyorum.
  •  06-12-2008, 9:18 60776 Cevap 60775

cevaplarin icin cok tesekkur ederim oncelikle.

Benim bulundugum şirket navision danismanligi yapiyor. Ama sharepoint i kullanim amaclarimiz

1- intranet (ki anladigim kadariyla bunun icin ideal)

2- danismanlik yaptigimiz sirketler bazen web sayfalari istiyorlar. Bunlara sharepointin avantajlarindan faydalanip cabuk ve kullanisli ihtiyaclarina gore (ki bu ihtiyaclar genelde satislarini urunlerini web ortamında sunmak oluyor) web sayfalari uretmek. ama esas konu bizden ek biseyler isterlerse ve sharepoint mevcut haliyle o soruna karsilik vermiyorsa bizim gelistirmemiz gerekecek. .NET i kullanarak bu geliştirmeleri yapip sharepoint e tekrar attigimizda duzgun calisirlarmi bi sorun yasarmiyiz? yada şöyle diim sharepoint hemen herturlu ihtiyaci karsilama konusunda esnekmi (.net ile beraber kullanildiginda)

bu 2. amacimiza ulasabiliyorsak cok sık kullanacagimiz bir ortam olacak sharepoint.

•  06-16-2008, 16:53 60827 Cevap 60776

geliştirmeye o kadar açıkki içine bir kere daldıgında inşallah boğulmassın :) şaka bir yana bu işe bi kee bulaştınmı bi daha zor çıkarsın hem zevkli hem çok geniş hemde pratik
  •  01-03-2009, 12:58 62096 Cevap 60827

slm arkadaslar benim sharepointte bi sorunum varda yardımcı olurmusunuz ???

Sorunum Tam olarak Şu :

Döküman yönetiminde yeni olusturdugum klasörin içine yeni word belgeleri filan atıyorum.

O attıgım word belgelerini açtıgım zaman kullanıcı adı ve şifresi istiyor giriyorum sonra parolama anımsa diyorum. Word dosyasını kapıyorum tekrar açtıktan sonra yine istiyor. Dış ağdan baglandıgım zaman bu hata ile karşılasıyorum. Kendi iç ağımda böyle bir sorunum yok o neyden kaynaklanıyor bir yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Şimdiden çok tşk ederim.

İyi çalımsalar.

• RSS haberlerini XML olarak görüntüle