SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

acil yrdım POP3 çalışmakta olan email programı (MS.Outlook ve Outlook exp.) kendiliğiden incoming mail server alanı değişiyor

Son Mesajınız 09-16-2008, 10:18 Murat YUKSEK tarafından gönderildi. 1 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  09-16-2008, 9:21 61584

acil yrdım POP3 çalışmakta olan email programı (MS.Outlook ve Outlook exp.) kendiliğiden incoming mail server alanı değişiyor

Merhaba Arkadaşlar,

İlk defa böyle bir problemle karşılaştıgımı ve aramızda karılaşan birinin olabileceğini düşünerek yazıyorum. çalışmakta oldugum Şirkette maillerimizi POP3 olarak hosting firmasından almaktayız (doruk.net). Bir bilgisayarda şöyle bir problemle karşılaşmaya başladım. hesap ayarlarında incoming mail server kısmına  mail.*****.com.tr yazıyorum fakat restart yaptıktan sonra bu kısım 127.0.0.1 localhost IP sini alıyor ve mailleri alamıyoruz. Bunun hakkında yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekür ederim.

•  09-16-2008, 10:18 61585 Cevap 61584

Cevap : acil yrdım POP3 çalışmakta olan email programı (MS.Outlook ve Outlook exp.) kendiliğiden incoming mail server alanı değişiyor

Bunun iki nedeni olabilir,

1. Büyük ihtimalle sisteminizde trojan var. Bu durumda trojan-spyware bulucu programlar aracılığı ile araştırma yapmanız ve bu trojanı silmeniz gerekir.  

2. Sistemde kurulu olan anti-virus programı, spam gönderimini engellemek için böyle bir değişiklik yapıyor olabilir. Muhtemelen lokal ip niz 127.0.0.1 . Bunun için ilgili virus yazılımının ayarlarına bakın. Bu durumda eposta hesabınızı outlookda değil, mail scanını yapan anti-virus programınızda tanıtmanız gerekecektir.

Systems Admin
    İkovan Bilişim -- www.ikovan.com
    İkost Hosting -- www.ikost.com
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle