SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

login olamama

Son Mesajınız 07-12-2008, 11:54 mustafaakar tarafından gönderildi. 5 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  07-09-2008, 9:33 61032

login olamama

merhaba

sbs 2003 var. sabah geldiğim zaman hiçbir kullanıcı login olamadı. olanlarda exchange üzerinde outlooklarını çalıştıramadı

Process INETINFO.EXE (PID=1852). Topology Discovery failed, error 0x80040a0

sistemde bir tane domanin kontrol var ben bir tane daha sbs kurdum. diğerini replication birkaç gün yapsın diye kaldırmadım. sanırım ondan. sizinde fikirlerinizi almak isterim.

•  07-09-2008, 11:08 61037 Cevap 61032

Cevap : login olamama

Merhaba,

Domain adı aynı ise sistem çalışmaz.Eski dc yi sistemden çek.Ama Aditional Dc kurduysan bir problem var demektir.DNS olabilir.Dns çözüp çözmediğini kontrol et.Yukarıdaki bilgiler ile çok fazla cevap veremiyorum.daha açık anlatırsan yardımcı olmaya çalışırım.

Kolay gelsin. 

•  07-09-2008, 11:32 61041 Cevap 61037

ikinci serverı aditional olarak kurdum. illk serverdaki dns ve dhcp yi devre dışı bıraktım. ama iki sbs ninde domaini aynı. bütün clientlar dns olarak ikinci serverı görüyor. bazende bir veya daha fazla server var diye ekranda hata veriyor
  •  07-09-2008, 12:20 61044 Cevap 61041

Şimdi ikinci server ı aditional olarak kuruyorsun ama burada daha yapman gereken çok şey var.

Trust domaine geçip burada senin hangi server ın birinci server ı global katalog yapman lazım.Sonra Dc üzerinde sağ clik ve Operation Masters var onu seçip yeni kurduğun server ı seçem gerekiyor.Eğer sisteminde çok kullanıcı varsa bunlar tehlikeli işlemlerdir dc yi kaybedebilirsin.Öyle sadece dns i kapatarak olmaz.Kullanıcıları  kaybedebilirsin dc yi yedek almadan başlama hiçbir işleme.Tehlikesi fazladır.Burda dc yi taşımak demek herşeyi taşımak demek.Ama sadece Aditional olsun bir server diyorsan eski server da herşeyin çalışması gerekiyor.Özellikle Dns in.Sen ne yapmak istediğine tam olarak karar vermelisin.Yani Dc yi değiştirmek istiyor musun?Exchange var mı?Gibi

Kolay gelsin.

•  07-09-2008, 14:35 61047 Cevap 61044

hocam en baştan anlatayım isterseniz

ben kurulu olan sistemime ikinci bir sbs daha kattım

ilk sbs deki dns ve dhcp yi kapadım.

additional kurdugum server için site ve serviceslerde global katalog işaretli ilkindeki kaldırdım

öncesinde exchangede bütün mailboxleri adtional a move ettim

şimdi bütün clientlar aditional servera login oluyor. yaklaşık 60 civarı client var

ama dün yeni bir user açtım outlook tanımlarken eski serverı gördü. bende aditional serverda dns i açarak yeni bir host oluşturdum ve mailboxını system managerdan move ettim. böylelikle sorun haloldu.

diyeeceksinizki neden ilk serverdaki exchange ve AD yi kaldırmıyorsun. Onu tam olarak nasıl yapacam bilmiyorum.

ayrıca bu metni yazmamın sebebi sabah geldiğimde hiçbir clientın servera login olamama sorunu idi. bende aditional serverı reboot ederek sorunu

çözdüm ama yarında bu başıma gelecekmi bilmiyorum. acaba ben aşamada şimdi ne yapmalıyım.

•  07-12-2008, 11:54 61076 Cevap 61047

Merhaba,

Şimdi sistemde 2 adet Exchange Server göründüğü için sistem ne yapacağını karıştırıyor.Bir sistemde iki adet exchange olmaz.Olur ancak farklı dc lerde olur.bu nedenle aynı sistemdeki ikinci dc yi ve exchange i kaldırın.

Active Directory i kaldırmak için çalıştıra

dcpromo /forceremoval

yazın o dc yi kaldıracak ama sistmeden çıkarıp öyle yapın bu işlemi.Shema Master yeni Server yaptıysanız dc de bir problem olmayacaktır.Exchange i kaldırmak içinde program ekle kaldırı kullanabilirsin.O kolay.

Daha sonra yeni sistemde exchange sever manager a git ve orda eger eski exchange varsa onu sil.Dc altında da sil.Biraz karışık anlattım ama kusura bakma.Sonra sistemin zaten kendiliğinden çalışacaktır. 

• RSS haberlerini XML olarak görüntüle