Merhabalar,
Aşağıdaki konuların acemisi olarak tecrübeli arkadaşların yönlendirmesini beklemekteyim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
VPS sunucuda; MS Win Server 2003, Plesk 7.0 Panelle beraber MERAK Mail Server 8.0.3 kurulu. (her biri lisanslı)
1 - Merak Mailin update bölümünden 9.1 e update edilebilir gözüküyor. Plesk 7.0 sabit kalmak kaydı ile;
a) Merak mailin versiyonunu yükseltebilirmiyim?
b) Yükseltmemde bir sakınca var mı?
c) Daha önce bahsi geçen bu programları hiç kullanmadım, ayarlamalarını yapmadım, yükseltme yaparken özel bir işlem yapmam gerekecekmi, özel ayar gibi, yoksa klasik bir update mi olacak?
2 - Yukarıdaki sistemde Merak Mailde tanımlı olan bazı eposda adreslerinden hotmaile mail gitmiyor (aynı sunucudaki bazı mail sahipleri gönderebildiğini söyledi). Gönderilemeyen eposta adresine hata mesajı olarak aşağıdaki mesaj geliyor :
The original message was received at Tue, 13 Nov 2007 01:12:54 +0200
----- The following addresses had permanent fatal errors ----- <ali_kaya@hotmail.com>
----- Transcript of session follows ----- ... while talking to mx4.hotmail.com
>>> MAIL From:<info@safirbilgisayar.com>
<<< 550 OU-001 Mail rejected by Windows Live Hotmail for policy reasons. Reasons for rejection may be related to content with spam-like characteristics or IP/domain reputation problems. If you are not an email/network admin please contact your E-mail/Internet
bu gelen maile ekli gelen details.txt dosyasında da şu yazıyor :
Reporting-MTA: DNS; localhost
Arrival-Date: Tue, 13 Nov 2007 01:12:54 +0200
Original-Recipient: RFC822; <ali_kaya@hotmail.com>
Final-Recipient: RFC822; <ali_kaya@hotmail.com>
Action: failed
Remote-MTA: DNS; mx4.hotmail.com
Last-Attempt-Date: Tue, 13 Nov 2007 01:12:54 +0200
Sorunun kaynağını ve çözümünü bulamadım, soruduklarımdanda şimdiye kadar hiç bir cevap alamadım :(
Umarım yardımınız dokunur.