SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

Spools.exe hatası

Son Mesajınız 11-14-2007, 19:00 Burhan Ünal CANMAYA tarafından gönderildi. 6 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  11-13-2007, 11:44 48201

Spools.exe hatası

Zaman zaman spools servisinin işlemcinin %100'ünü kullanmasıyla sistemin kilitlendiğini yaşamayan yoktur tahmin ediyorum. Bidiğiniz gibi bu sorun virüs v.b nedenlerden dolayı kaynaklanabiliyor.Şu şekilde çözülüyor. Genel bir temizlik virüs taraması ve ardından c:\windows\system32\spool\printers   içeriğini komple sildim yeniden başlattım ve elveda sorun.

A New POWER is Rising!
  •  11-13-2007, 12:08 48218 Cevap 48201

Cevap : Spools.exe hatası

Verdiğin bilgi için teşekkürler
  •  11-13-2007, 16:49 48334 Cevap 48234

Selamlar. c:\windows\system32\spool\printers  klasörünün içeriğini tamamen shift+del   ile sildim ve local yazıcım ve network den tanıttığım yazıcılar silinmedi ve sorunsuz kullanabildim. Ve bu işlemi en az 10 pc de yaptım hiç bir sorunla karşılaşmadım. Şuda varki %100 yazıcı driver larına birşey olmaz diyemem. Bilmiyorum siz karşılaştınızmı?

Evet doğrudur sistem tarafından sürekli yazdırılmaya çalışılmasından kaynaklanıyor olabilir. Ama servis restart ve yazdırma biriktiricideki belgelerin silinmesi çok çok az işime yaradı. Bu sorun başıma çok geldiğinden çok araştırdım , pek çok şey denedim ancak yukarıda yazdığım işlemle kesin çözüm sağlayabildim. Muhakkak farklı çözümleride olmalı tabiki.

İyi çalışmalar...

A New POWER is Rising!
  •  11-13-2007, 16:58 48337 Cevap 48334

sabah bu konuyu okuryordum ve az önce başıma geldi :(fakat   c:\windows\system32\spool\printers klasörüne mudahele edemiyorum hata veriyor printer servisini resetliyemiyorum hata veriyor takıldı kaldı akşam akşam uğraşıcaz anlaşılan  başka bir çözüm yolu  bilen varmı arkadaşlar ?
  •  11-13-2007, 17:01 48340 Cevap 48337

Merhabalar. o klasöre müdahele etmeden önce ilgili servisi kapatmanız gerekiyor. Yoksa sistem izin vermiyor. Tabi her ihtimale karşı o klasördeki dosyaları bir yere yedeklemenizi öneririm.

A New POWER is Rising!
  •  11-13-2007, 17:56 48357 Cevap 48341

Merhaba dediğiniz gibi yaptım fakat "yazıcı biriktirme sevisini"stoplayamıyorum usb kablosunuda çıkardım  Printer başka bir makinada usb ile bağlı sorunlu makina paylaşımdan pirint ediyordu makinayı networkden çektim denedim gene olmadı artık sabaha kaldı :( yinede verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim  arkadaşlar

•  11-14-2007, 19:00 48610 Cevap 48390

Estağfirullah efendim ne demek. Hepimiz hatası olabilir. Asıl ben özür dilerim c:\windows\system32\spool\drivers\  altındakiler printer driver larıdır , ve bunların silinmesi yazıcısız kalmaya mahkum bırakır , bunuda dipnot olarak düşmem gerekirdi.

İyi Çalışmalar... 

Araştıran zihniyet hiç bir zaman kaybetmez.

A New POWER is Rising!
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle