SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

Vmware Network Adapter Settings Ayarları

Son Mesajınız 11-18-2007, 21:25 Dursun İÇCAN tarafından gönderildi. 1 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  11-18-2007, 15:24 49335

Vmware Network Adapter Settings Ayarları

Herkese Merhabalar;

Host makinem win2003 server ve üzerinde sanal client yani winxp pro kurulu.Sanal pc yi bridge mod seçerek kurdum.Bu şekilde sanal pc network içinde başlıbaşına bir pc olarak gözüküyor ve adsl üzerinden nete çıkabiliyor.Daha önceden vmware tarafından default olarak gelen vm1 ve vm8 adaptorleri kaldırdım.Şu an ise host üzerinde (Win2k3) RRAS servisini yapılandırmak istiyorum.yalnız 2 adet interface ihtiyacım var.Birincisi yani int için kullaancağım kendi hostum üzerindeki interface 2. ise yani lan için vmware tarafından atamam gerekiyor ama bir türlü yapamadım.

Network adapter Settings kısmından Vm8 eklemeye çalışıyorum.Ama bir türlü olmadı. Host virtual network maping kısmından eklemeye çalışıyorum.subnet ve DHCP ayarlarını yapmaya çalışıyorum.

Bu konuda yapmam gereken yapılandırma ayarlarıyle ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

İYİ ÇALIŞMALAR

•  11-18-2007, 18:28 49353 Cevap 49347

Cevap : Vmware Network Adapter Settings Ayarları

Merhabalar Hakan Hocam;

Host üzerinde 1 adet fiziksel ethernet kartı var.Ben bu ethernet kartını int bağlantısı için kullanıcam ve bana birde lan için kart gerekiyor.bu kartıda vm adaptörlerinden birini yapmayı düşünüyorum.Ama interface ler daha önce kaldırıldığı için bir türlü yapamadım.

İYİ ÇALIŞMALAR

• RSS haberlerini XML olarak görüntüle