SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

Bilgi İslem Sektöründeki Maaşlar Yorumlarınızı Ve Doğru Olup olmadığını tartışalım lütfen...

Son Mesajınız 02-19-2008, 11:06 zafercalikoglu tarafından gönderildi. 7 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  11-25-2007, 23:42 50986

• muhammedkayaÇevrim dışı. Son etkinliği:07-10-2008, 14:32 muhammedkaya
    • Sıralanmayanlar
      Bay
    • Üye Oluş Tarihi 08-18-2007
    • Bursa/T&am
    • Toplam Mesaji 6
    • Toplam Puanı 205

Bilgi İslem Sektöründeki Maaşlar Yorumlarınızı Ve Doğru Olup olmadığını tartışalım lütfen...

r

Ne İdüğü Belürsüz , Ettiğünden Bellüdür ...
  •  12-01-2007, 7:12 52419 Cevap 52117

Cevap : Bilgi İslem Sektöründeki Maaşlar Yorumlarınızı Ve Doğru Olup olmadığını tartışalım lütfen...

Sektörde maaşlar aşırı düşük (İspat isteyen varsa Tr.aldığım maaşın 2 katını alıyorum ve aynı iş )  yukarıdaki maaşlardan fazla alanı bile gördüm ama bu sektör ücretlerinin acınacak halde olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Öte yandan sektördeki Personel kalitesine bakıyorsunuz hazır ISA  sevre üzerinde Kural uygulamak yerine yeni cihaz aldırıyor, ya da basit bir Linux firewall ile uğraşmak yerine binlerce usd lik yatırım yaptırıyor Vs. doğal olarak işveren toplam maliyetine bakıyor ve en kolay yol işçiliği kesiyor. Patronun karşısına "BU OLMAZ " diye çıkarsak patronda zam zamanı "BU OLMAZ" der.

www.haberlondra.com
  •  12-05-2007, 14:41 53356 Cevap 52419

Cevap : Bilgi İslem Sektöründeki Maaşlar Yorumlarınızı Ve Doğru Olup olmadığını tartışalım lütfen...

bu kadar uçuk rakamları kolay kolay kimsenin alabileceğini sanmıyorum.Belki Yabancı sermayeli firmalar olabilir.Ama Türkiye' de zor.

2.5 milyardan 8.5 milyara kadar denilmiş bir bilgi işlem müdürünün maaşı.Olacak iş değil bence :)

MCP : Passed
    70-290 : Passed
    70-291: Hazırlanıyor..
  •  12-08-2007, 9:27 54102 Cevap 50986

Boyle bir form buldugum icin cok sevindim.

Soyle bir ornek vermek istiyorum:

America'da 4 senedir calisiyorum + Undergrad ve MBA yaptim burda.  Gun gecmiyor ki ailem ve tanidiklarim Turkiye'ye donmem icin sunun oglu bu kadar yapiyormus sunun kizi su kadar yapiyormus diyip duruyor. Ama bu maas kesiti ve sizlerden duyduklarim kadari ile benim burada yaptigim parayi Turkiye'de yapmam imkansiza yakin...

Arti Istanbul'da yasamak, New York City'de yasamak kadar pahalli hatta bazi yonlerden daha da pahalli....

Hepinize anlattiklariniz icin tesekkurler!

- Tolun

www.tolunozarslan.com

Tolun Ozarslan
    www.tolunozarslan.com
    www.yazilimtesti.com
  •  12-19-2007, 19:33 56326 Cevap 54102

Bu maaşları almak için yukarıda da denildiği gibi yabancı dil şart + tecrübe.

BİLGİYE AÇ ÖLMEK İSTEMİYORUM !
  •  12-19-2007, 19:49 56329 Cevap 50986

Arkadaşlar anladığım kadarıyla bu sitenin çoğu üyesi istanbulda yaşıyor ve çalışıyor. ben ankaradayım. istanbulda maaşların yukarılarda bahsettiğiniz seviyelerde olabileceğini düşünüyorum. ama ankarada ise bildiğim kadarıyla bu fiyatlar hayal. (gerçi ben yolun başındayım, piyasayı çok iyi bilmiyor olabilirim) bence maaşların düşük olması biraz da bizim elimizde. eğer biz bilişimciler düşük maaşları kabul etmezsek işverenler de mecbur çıtayı yükseltecekler ama nasıl bir araya gelip böyle birlikte hareket edeceğiz :)

ama ben de kendini geliştir, sen de kazanırsına inanıyor ve yarınımı bugünümden daha bilgili olarak geçirmek için çabalıyorum.

•  02-19-2008, 11:06 57728 Cevap 56329

maaşlar sektörel anlamda değişiklik gösteriyor,şirketler ucuz ama bilgi eleman peşindeler

ben derim ki lütfen işi biliyosan ucuza çalışma

bilgi bu kadar ucuz olamaz,

MCP,MCSA,MCSE
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle