SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

Asp ve Php'yi aynı serverde yayınlayabilir miyiz?

Son Mesajınız 12-26-2007, 8:37 Ahmet YUKSEL tarafından gönderildi. 23 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  11-26-2007, 16:47 51161

Asp ve Php'yi aynı serverde yayınlayabilir miyiz?

Merhaba arkadaşlar hali hazırda local ağda yayın yapan  (php)  web sitemiz var. Ancak sorgu yapmak amacı ile oluşturduğumuz Asp ile yapılmış sayfayı php altında çalıştıramayoruz ? Bunu sağlayan bir bir proğram varmı. Php ile yapılmış web sayfamız için apache server kullanıyoruz ama asp ile hazırlanmış sayfamızı yayınlıyamıyoruz. Eğer kullanan arkadaşlar varsa bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekürler.

NOT: Asp ile yapılmış sayfamızın veri tabanı acces.

Ümidini kaybetmiş olanın,başka kaybedecek şeyi yoktur. BOLSE
  •  11-26-2007, 19:29 51182 Cevap 51161

Cevap : Asp ve Php'yi aynı serverde yayınlayabilir miyiz?

sorunun cevabı apache apache altında asp çalıştıramassın benim önerim iis kurup üzerine php kurup yapılandırman böylece aspx asp php çalıştrabilirsin

[IMG]http://www.speedtest.net/result/201297111.png[/IMG]
  •  11-27-2007, 8:59 51276 Cevap 51182

Süleyman bey öneriniz için teşekür ederim. O şekilde yaparsam o zaman işletim sistemimi değiştirmek zorunda kalacağım çünkü şuan apache kurulu olan pcde windows xp pro mevcut iss kurduğum zaman malum sınırlı sayıda kullanıcı bağlanıyor bildiğim kadarı ile xp de 10.  bağlantıdan sonra problem çıkıyor. Acaba işletim sistemini değiştirmeden bunu yapabilirmiyim veya iss kurduğum zaman xpde bu sınırlı bağlantıyı yükseltme imkanım varmı ?

•  11-27-2007, 10:13 51300 Cevap 51276

öncelikle asp kodlarını php de neden yazmıyorsunuz? Bildiğim kadarıyla asp-->php kod değiştiren Asp2php gibi  hazır programlar da var.

apache'de asp kullanmak için eklentiler var diye biliyorum ama bazı asp kodlarında modifikasyona ihityaç duyuyordu diye hatırlıyorum.

Systems Admin
    İkovan Bilişim -- www.ikovan.com
    İkost Hosting -- www.ikost.com
  •  11-27-2007, 12:01 51359 Cevap 51300

Murat YUKSEK:

öncelikle asp kodlarını php de neden yazmıyorsunuz? Bildiğim kadarıyla asp-->php kod değiştiren Asp2php gibi  hazır programlar da var.

apache'de asp kullanmak için eklentiler var diye biliyorum ama bazı asp kodlarında modifikasyona ihityaç duyuyordu diye hatırlıyorum.

Anladım hocam eğer sonucta yine kodlar üzerinde modifikasyon yapılacaksa dedğiniz gibi aynı kodları php üzerinde yazmayı deneyeceğim teşekür ederim. Kolay gelsin. 

•  11-28-2007, 13:49 51739 Cevap 51359

Merhaba ,

Linux dağıtımınız nedir bilmiyorum ama üzerinde vmware server koşturup sanal ortamda bir windows sunucu oluşturup üzerine iis kurarsanız , o zaman fiziksel olarak tek bir makine üzerinde 2 farklı web sunucusu elde etmiş olursunuz.Tabii fiziksel sunucu RAM olarak buna müsait olmalı.

Araştırmanızı öneririm.

•  12-07-2007, 23:11 54075 Cevap 51739

bilmiyorum nedersiniz ama bence Virtual PC 2007 hepsinden daha kolay.

vmWare deki gibi işletim sistemi açılmadan yapmıyorsun ayarı. istediğin her an kalıp dosyasını yerleştirip
    xp falan kurabiliyosun disket yerleştiriyosun (imaj veya gerçek olarak).

ağı da bi eklenti sayesinde destekliyor. bilmem nedersiniz bir deneyin derim.
    ama ekran kartını ve işlemciyi en iyi kullanan QEMU (QEMU Manager yüklerseniz GUI ortamında kolayca yapılandırabilirsiniz)

Ama innotek firmasının VirtualBox ürünü de fena değil ve ücretsiz o da güzel.
    ama cdyi mount etmek biraz uğraştırıyor vakit kaybı...

neyse yazdıklarımı bir deneyin olmazsa fikir paylaşımı yapmak istedim...

saygılar...
  •  12-10-2007, 9:02 54372 Cevap 54075

Özgür bey teşekür ederim önerileriniz için.
  •  12-11-2007, 19:36 54761 Cevap 51161

Ahmet YUKSEL:

Merhaba arkadaşlar hali hazırda local ağda yayın yapan  (php)  web sitemiz var. Ancak sorgu yapmak amacı ile oluşturduğumuz Asp ile yapılmış sayfayı php altında çalıştıramayoruz ? Bunu sağlayan bir bir proğram varmı. Php ile yapılmış web sayfamız için apache server kullanıyoruz ama asp ile hazırlanmış sayfamızı yayınlıyamıyoruz. Eğer kullanan arkadaşlar varsa bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekürler.

NOT: Asp ile yapılmış sayfamızın veri tabanı acces.

Aşağıdaki link umarım işinize yarayacaktır.. Linux de olmaz diye birşey yoktur :)

http://www.webforefront.com/about/danielrubio/articles/ostg/monoaspnet.html

• Mesaj Puanı : 20
    • Kayıt edildi
  •  12-12-2007, 9:18 54817 Cevap 54761

Erdal bey öneriniz için teşekür ederim ama linux kullanmıyoruz malesef işletim sistemimiz win2003 server bu yüzden ikinci bir server kurmak zorunda kaldım birinde iss ile diğerinde apahce server ile yayın yapıyorum.  
  •  12-13-2007, 15:59 55169 Cevap 54817

Ahmet YUKSEL:
    Erdal bey öneriniz için teşekür ederim ama linux kullanmıyoruz malesef işletim sistemimiz win2003 server bu yüzden ikinci bir server kurmak zorunda kaldım birinde iss ile diğerinde apahce server ile yayın yapıyorum.  

Pardon ben soruyu yanlış anladım galiba...Ben sizin Apache yi linux altında koştuğunuzu zannettim. Pardon.. Windows altında koşuyorsanız o daha da kolay gibime geliyor.. Aşağıdaki linki buldum ben denemedim, o yüzden sonucu merak ile bekliyorum.. Bu yazının altındaki yorumları muhakka okuyun bilgi verecektir.

http://weblogs.asp.net/israelio/archive/2005/09/11/424852.aspx

• Kayıt edildi
  •  12-14-2007, 9:14 55283 Cevap 55169

Erdal bey teşekür ederim ilginiz için deneyeceğim gerçi yorumların çoğunda çalıştırılamadığını beyan etmişler ama denemekte fayda var sonucu bildireceğim kolay gelsin.
  •  12-18-2007, 13:45 56089 Cevap 55283

Tekrardan merhaba arkadaşlar bu sorunu internette yaptığım araştırmalar soınucu buldum ve çözdüm. Umarım benim gibi yapmak isteyen arkadaşlarada çözüm olur. Başka bir formda bu konu ile ilgili çözüm aynen şu şekilde idi uyguladım ve çalıştı.

Asp sayfaları ve PHP sayfalarını çalıştırmak için bir webservera ihtiyacımız vardır.. ISS (İntenet İnformation Service) de genelde Asp sayfalarımızı test etmek için kullanırız.. Bazen Php sayfalarımızında çalışmasını sağlamak maksadıyla Apache server a ihtiyacımız vardır..

Peki bu iki scripti aynı anda kullanmak için ne yaplalıyız.. IIS ve Apache serverler 80 numaralı portu kullanırlar.. Bu porlardan birini değiştirmek gerekir..

Asp sayfalarını IIS de çalıştırmak için wwwroot klasörüne asp dosyalarımızı atıyor ve burdan çalıştırıyorduk..

Örnek:

http:localhost/default.asp gibi..

Şimdi aynı anda hem PHP ve ASP sayfaları nasıl çalışır..

Port değiştirerek..

Birinin portunu değiştirelim..IIS portunu örneğin 8580 yapalım pcnin guvenlik duvarında 8580 portuna izin verelim.
    IIS sunucumuzun portunu değiştirdiğimizi varsayalım

Peki 8580 portunu nasıl yapacağız ..

Bilgisayarım/Yönet/Hizmetler ve Uygulamalar/Internet Information Service/Web Siteleri/Varsayılan Web Sitesi burda sağ tıklıyoruz ve Özelliklere geliyoruz..

TCP Bağ.Nok karşında 80 yazar onu 8580 yapıyor ve uygula / tamam diyoruz..

ve dosylarımız çalıştırmak için browser'ımıza aşağıdaki gibi yazmamız lazım..

localhost:8580/default.asp ISS sunucu çalışır
    localhost/index.php Apache sunucu çalışır

NOT: ALINTIDIR

•  12-18-2007, 15:15 56109 Cevap 56089

Ama siz Apache altında ASP çalıştırmak istemiyormuydunuz?
    • Kayıt edildi
  •  12-18-2007, 15:28 56118 Cevap 56109

Merhaba Erdal bey evet esas yapmak istediğim öyledi ancak hem sizin vermiş olduğunuz linkte hemde diğer formlarda Apache ile Asp çalıştırmak konusunda bahsedilenleri uyguladım ama sonuç alamadım hata verdi. (belkide ben beceremedim bilemiyorum) En sonunda bu çözümü buldum ve sorunsuz çalıştı enazından iki adet server kullanmadan bu işlemi localde tek serverda yapmış olacağım önerileriniz için tekrar teşekür ederim.

•  12-19-2007, 17:17 56310 Cevap 56118

Anladım denemeleri ben yapmadım ama vaktim olur olmaz benim lab de deneyeceğim. Bu arada yılbaşında inşallah kapadokyadayım..

Kolay gelsin 

• Kayıt edildi
  •  12-24-2007, 15:50 56779 Cevap 56310

Erdal bey gelirseniz beklerim inşallah tanışma fırsatımız olur böylece memnun olurum.
  •  12-24-2007, 19:06 56812 Cevap 56118

• Spacenuke comÇevrim dışı. Son etkinliği:12-26-2007, 17:38 Spacenuke com
    • Sıralanmayanlar
      Bay
    • Üye Oluş Tarihi 12-24-2007
    • Trabzon / Türkiye
    • Toplam Mesaji 5
    • Toplam Puanı 70

Windows işletim sisteminin altında Apache server kuruluysa, BAzı ayarlar ile Apache'nin altında Asp çalışır.

Fakat, IIS gibi olmaz? Bu mantıklı bir şey değildir ve genel kullanımlar olmadığı için ilerde sorun olabilir.

Bazı host firmalarıda, apache kullanıyor ve Asp desteği var diyorlar. Oysaki, kodladığınız asp ler çalışmaz, kodlarda bazı ayarlar yapmalısınız. Böyle yapmanızda sizi sıkar, geniş bir alan varken, bu işde mantıksızklıktır.

Bu cebı yazarken üstteki ayarları yaptım ve arkadaşın dediği gibi port olayı ile çalıştı.

Benim de bir sorunum var? Daha doğrusu, bunu yeni yapacağımdan deniyorum ve yapamıyorum, bilgim eksik.

Server 2003 veya ııs de web yayıncılığı yapmak için nasıl yapacam?

Resimli bilgi verirseniz veya yönlendirme adları ile söyleseniz sevinirim

Spacenuke.com
  •  12-24-2007, 19:11 56813 Cevap 56812

• Sıralanmayanlar
      Bay
    • Trabzon / Türkiye
    • Toplam Mesaji 5
    • Toplam Puanı 70

http://192.168.2.2:8580   böyle yaptım, bana kullanıcı adı ve şifre istiyor

Adresi yanlışmı yazıyorum, ip nasıl olmalı, direk girmesi için ne yapmam gerekir, bu inceliği analamdım :D

Localhostta senelerce uğraştık ama, adsl yeni bağladığımız için bu işleri ancak şimdi yapabiliyoruz,

Yardımcı olursanız sevinirim

Spacenuke.com
  •  12-25-2007, 9:31 56880 Cevap 56813

Merhaba Spacenuke comÇevrim dışı. Son etkinliği:12-24-2007, 20:21 Spacenuke  tam anlayamadım ama siz localde mi web yayını yapmak istiyorsunuz yoksa internet üzerinden host firmaları gibimi web sayfanızı yayınlamak istiyorsunuz?
  •  12-25-2007, 14:24 56945 Cevap 56880

• Sıralanmayanlar
      Bay
    • Trabzon / Türkiye
    • Toplam Mesaji 5
    • Toplam Puanı 70

Asp host

Merhaba arkadaşlar...

ASP çalıştıracak, hosting firması gibi olmasına gerek yok. Panel falan bişi vermiyeceğim. Sadece bir ve birden çok domainimi kaydedebileceğim bir ssitemi kurmak istiyorum. Bunu yaparken dış IP adresini girince, modem firma sayfası geliyor.

http://Localhost/klasorum adresine ne yazmalıyım ki veya ne yapmalıyım ki

http://IP_adresim/klasorum halini alsın? burdaki IP_adresim kısmını, dış IP adresim alınca yapamadım? Normalde ISS kurulu, bunun haricinde hangi ayarları yapmam gerek anlamadım.

Bu konuyu, yazı ile sıra sıra komutları yaarakda denerim, sorun değil? İnceliğini veya bilgisayarımdaki klasoru tanıtmak iin kullandığım yol nasıl oalrak bilgi verirseniz sevinirm.

Spacenuke.com
  •  12-25-2007, 16:59 56997 Cevap 56945

Cevap : Asp host

http://img79.yukle.tc/image.php?id=20931.jpg

http://img80.yukle.tc/image.php?id=80022.JPG

1- ISS kurulumundan sonra resimde gördüğün gibi c:/wwwroot dizini içine kendi hazırladığın web dosyalarını atarak yol gösterebilirsin istersen farklı bir klasörde secebilirsin. örneğin d:/bordro şeklindede olabilir.

2- http://localhost/default.asp veya iss'in kurulu olduğu pc ismini yazdığın zaman giriş sayfan acılacaktır.

3- Ben bu denemeyi isa server ve workgruop ortamında olan bir pc de denediğim için ip adresinden giremedim yanlış hatırlamıyorsam isa serverda ayar yapmak gerekiyor diye biliyorum. Eğer senin local ortamında isa varsa formda bu konu daha önce konuşulmuştu diye hatırlıyorum.

•  12-26-2007, 0:18 57053 Cevap 56997

• Sıralanmayanlar
      Bay
    • Trabzon / Türkiye
    • Toplam Mesaji 5
    • Toplam Puanı 70

YA beni tam anlamadınız!

Ben 5 yıla yakın IIS ile çalışıyom, sorunum yok. Benim demek istediğim sadece şu?

mesela modemin bana verdiği ip numaram: 75.155.15.165 olsun diyelim

c:inetpub/wwwroot/deneme/ klasorunu makinemde girmek için http://localhost/deneme/ yazıyom ve giriyorum. veya d:/ altında atadıklarım... Burda sorun yok

Ben diyorumki bu istteki İp bilgim ile ben ne yazmalıyımki   http://xxxxxxxxxx   bu adres, benim localhost/deneme yazınca çıkan yeri versin?

Ben sadece bunu istiyorum. Bunu öğrenmek istiyorum. Bu konuda tam açık makale şu aan akdar okuyaamdım veya göremedim. Bilen varsa anlatırsa sevinirim.

Ayrıca üstte cevap yazan arkadaşa da teşekkür ediyorum...

Spacenuke.com
  •  12-26-2007, 8:37 57064 Cevap 57053

Merhaba ben yerel intranet olan ortamda kullanıyorum ve sorunsuz bir şekilde ip veya site ismi ile problemsiz çalışıyor ip ile girmek için ayrı bir işlem yapmamıştım. Ama adsl olan bir ortamda fark ediyormu denemediğim için bilmiyorum umarım yardımcı olacak arkadaşlarımızda olur.

Ayrıca konu başlıkları ile fazla oynamayalımki bizden sonrda bu tür problem yaşayan arkadaşlar olur ise yardımı dokunabilsin değilmi.

• RSS haberlerini XML olarak görüntüle