Merhabalar Arkadaşlar;
Şöyle bir sıkıntım var.
Windows 2003 Server + Plesk 7.6.1 yüklü DNS Server olarak ilk BIND kurulu idi ve sonradan MS dönüştürdüm.
Sitelere ilk girildiğinde sayfa görüntülenemiyor çıkıyor sayfayı F5 lediğimizde yani yenilediğimizde sayfa geliyor.(Bu Clientlardaki İçerik tanımlama ile ilgili değil.Cookielerle alakalı değil.)
Sunucudaki tüm herşeyi tekrar gözden geçirdik ve servislerde olumsuz birşey olmadıgını gördük.Ama hala aynı sorun vardı.Formatladık sunucuyu hala aynı sorun var.
Tüm ns recordlar tanımlı ns1.domain.com ip ye sunucu tarafında tanımlı domain firmasında tanımlı.
(Aynı şekilde maillere de ulaşılamıyor.Sunucuya ulaşılmadığı için.Fakat sunucu ipsinden giriş yaptıgımda yani browsere yazdıgımda default page geliyor.Yani IP den erişim var ama isimden ip yi goremiyor.Ama dns te sorun yok ve format ta atıldı.)
Birde bu durumu Verimerkezine bildirdim.Sunucuyu gözlem altına alıp uptime erişebilirliğini kontrol ettiler Verimerkezi tarafında gunun her saniyesi erişilebiliyor raporu geldi ve benim giremediğim anlarda birebir bildirdim onlar verimerkezi giriyordu.(Verimerkezinde bulunan diğer sitelere giriş oluyor, bizim sunucumuza giriş olmadığında yani onların ana dns sunucusundada sorun yok.)
Tüm herşeyi anlattım arkadaşlar ve herşeyi denememize rağmen sorunu çözemedik.
İlginen arkadaşlara şimdiden tşk ediyorum
Saygılarımla;
Muhammet ŞİMŞEK