SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

İŞ ARIYORUM

Son Mesajınız 12-15-2007, 13:04 giray tarafından gönderildi. 8 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  12-12-2007, 22:24 55045

İŞ ARIYORUM

Selamlar Adım Tuna Varış Trakya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunuyum Ayrıyeten Bilgiadam Sistem Mühendisliği bölümünü bitirdim.MCP,MCSA Sertifikarına sahibim vede diğer sertifikalara almaya devam ediyorum.Tekirdağında oturmaktayım Tekirdağ,Çorlu,Lüleburgaz,Çerkezköy vede İstanbul   çevrelerinde iş aramaktayım.Bana yardımcı olursanız sevinirim

Mail adresim tunavaris@superonline.com dur

•  12-13-2007, 0:39 55054 Cevap 55045

Cevap : İŞ ARIYORUM

meraba bilişim sektöründe teçrüben varmı
    '' HİÇ BİR BAŞARI TESADÜF DEGİLDİR ''
    MCP+MCTS+S
  •  12-13-2007, 8:52 55065 Cevap 55054

bir şirkette 4 aylık bir şirkette 1yıllık tecrübem var

•  12-13-2007, 23:28 55256 Cevap 55065

Dost senin  işine karışmak istemem ama  ortalama tecrübem benimde senin kadar.
      Ama bir Sistemci için  bunlar yetersiz.Linux, Unix ve Cisco   bilmenin yoluna bak .Microsoft  çogu firma kullanmıyor.
    Mcse S+M   olmak için  ayrıca sınavlara gir bişey demiyorum.Ben Şuan farklı bi alana yöneldim grafikerlik egitimi alıyorum.artı  microsoft sınavlarına giriyorum.  yaşım ve tahsilim bir sistemci olmak için yetersiz  bunun bilincindeyim artık.kendimi geliştiriyorum ama  herşeyim tam olmadanda sistemciyim demiycem artık .iş ilanımı  bu forumdanda  silicem   .En başta karamsar olmamalı.Yapılacak Sistem harici  bilgi işlem alanında bilgilenmeye bak .web tasarım olsun  grafikerlik olsun   (bunların  ücretsiz veren  MEB kurslarıda var )bunlarla ilgilen  .bide istanbulda yaşıyosan boş durma yapabilecegin   sistem harici  en iyi işi yap   . Microsoft egitimi veren kursların  çogu   kursalara girerken   başarı oranımız %92  diyolar.Müşteri cekebilmek için onlarca kelime sarf ediyolar .Hepsi yalannnnnnnn  Hepsi  hikayeeeeeeee .
    %3 ü   iş buluyor .özellikle  sistem mühendisligi   egitiminde.Şuan bilge adamdan mezun oldum diyosun   sınıfında  kaç kişi  iş buldu  ?   Yada bulan çıktımı   bi düşün bunu   .       Çogu boşta geziyo.      bir tek web tasarımcılar boş kalmıyorr  .

Kendini geliştirene kadar  .Farklı şeyle ilgilen .

Benim sana akıl vermek  haddim degil  .Ama   madem  burda  bu yazıyı yazdın , geçtigim yollardan sende geçtin . böyle yapman bence uygun olur  .Kişisel fikrim bu benim   Not:  yazımdan rahatsız olursan silebilirim ...

Başağrılar

'' HİÇ BİR BAŞARI TESADÜF DEGİLDİR ''
    MCP+MCTS+S
  •  12-14-2007, 7:19 55268 Cevap 55256

1-kurs sizi meslek sahibi yapmaz  sınavlara hazırlar.

2-IT sektörü tecrube ister sektöre girecekseniz ÖZEL HAYAT ı unutun ( en azından uzmanlaşana kadar )

3-sektörde bahsi geçen dev maaşlar şehir efsanesi hayale kapılmayın  o paraya gelene kadar 3 kuruşa talim edeceksiniz ama tecrube için şart.Nasıl kural oluşturduğunu bilmek doğru kural oluşturmak için yeterli değil.

4-MS hala pazar lideri ve yön vereni .NIX 2 planda ve daha yükseklerde ( kaldıki  kursa giderek öğrenilbilecek iş değil )

5-işinize aşık değilseniz sırf para güzel diye girecekseniz hiç girmeyin hem aç kalırsınız hem kafayı yersinz.

6- Maaşa değil işi öğrenmeye önem verin basit bir bilgisayar şirketinde başlayın ve hiç bir işe hayır demeyin. Farkı çözümler üretin

www.haberlondra.com
  •  12-14-2007, 13:22 55359 Cevap 55268

Sayın Giray bey Ben bilgisayar konusnda lise 1 den beri bilgisayar  sektörün içindeyim Liseyi bile  Meslek lisesi bilgisayar bölümünü bitirdim.Elimden geldiği kadarda 2 yıllığı bitirdim siz diyeceksiniz ne kadar okul bitirsende bitir deneyim çook önemli.Haklısınız yaz sıtajımı Türkiyede önde gelen bir holdingte yaptım vede 3 ay çalışabildim.Diyeceksiniz neden 3 ay çünki o firma yeni mezun birisinin tecrübesini istememktedir.Benim yerime daha deneyimli birisini aldılar.Bu arada Tekirdağda oturmaktayım Tekirdağında 4 ve ya 5 tane bilgisayarcı vardır.Ve o bilgisayarcılara başvuruyorum bilgisayarcıların hepsi tek kelime bizim elemana ihtiyacımız yok demektedirler.Bir ara bir bilgisayarcı eleman aranıyor diye ilan vermiştir.Gittim hemen baş vurdum öz geçmişimide bıraktım.adam bizsizi ararız dedi ve o arayış o arayış oldu.İstanbuldaki firmalarada baş vurdum.Biliyorsunuzdur istanbulda geçimin nasıl olduğunu bende istanbuldaki firmalardan o geçim içn üçeret istedim.İstanbulda kalacağım kimsem yok bir zmanlar vardı ama şuan malefe yok.İstanbuldaki firmalarda okadar ücreti vermediler.Sınavlara gelince 5 sınavı verdim ama diğer snava girecek kadar ekonomi özgürlüğe sağip değilim şuan. 

•  12-14-2007, 13:58 55384 Cevap 55359

haklısınız Yapılması gereken ile yapılabilcekler farklıdır. tekirdağda  piyasa nedir bilgim yok fakat tavsiyem iş bulamıyorsan kendi işi yap. yani güzün yettiğince pc arızaları ufak tefek tamirler yap. nasıl müşteri bulacağım dersen Kart bastır ve dağıt toplam maliyeti 20 tl + yorgunluk olur ama zamanla hem tecrube hem para kazanırsın. iş piyasası geneldeeylül ekim gibi canlanır ama bayram yılbaşı öncesi hiç ümit yok :D gözüne kestirdiğin her yere CV gönder ve yılma :) ayrıca Web konusunda bilgin varmı ?
    www.haberlondra.com
  •  12-15-2007, 12:19 55570 Cevap 55384

Sayın Giray bey bir ara bir şirketin html dilinde web sitesini yapmıştım.
  •  12-15-2007, 13:04 55573 Cevap 55570

istabul (beylikdüzü )  Web ve sistem için eleman arıyordu bilgilerini mail atıyorum.
    www.haberlondra.com
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle