Bilindiği üzere, 5651 sayılı kanuna dayanılarak hazırlanan “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik” 1 Kasım 2007 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
a) Söz konusu Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasının d bendine göre; ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarının, iç IP dağıtım loglarını elektronik ortamda kendi yazılımlarıyla sistemlerine kaydetmeleri ve bu işlemleri de 1 Kasım 2007 tarihinden itibaren yapmaları gerekmektedir.
Aynı yönetmeliğin tanım kısmında
İç IP Dağıtım Logları: Kendi iç ağlarında dağıtılan IP adres bilgilerini, kullanıma başlama ve bitiş tarih ve saatini ve bu IP adreslerini kullanan bilgisayarların tekil ağ cihaz numarasını (MAC adresi) gösteren bilgileri,
Merhaba arkadaşlar şimdi bu yönetmelikten anladığım kadarı ile yapılması gereken DHPC gibi ip dağıtım tablosunun yedeğinin alınmasının gerektiği yorumunu yaptık. Acaba doğrumu yorumladık yoksa ccproxy gibi 3. parti bir yazılımla her pcnin sorf yaptığı sitelerinde loglarımı tutulması gerek. Bu yönetmeliğe ve tanımına göre yapılması gereken sizce nedir yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekür ederim.
Ümidini kaybetmiş olanın,başka kaybedecek şeyi yoktur. BOLSE