SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

Optik Backup Cihazları - Doğru Backup Unitesi Seçimi

Son Mesajınız 12-24-2007, 13:23 ikarayaka tarafından gönderildi. 3 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  12-24-2007, 11:10 56711

Optik Backup Cihazları - Doğru Backup Unitesi Seçimi

Merhaba,

Sistemimizde SAP kullanılmakta, şu andaki toplam database boyutumuz 680GB ve aylık olarak büyüme oranı ortalama 25GB.

Sistem 64bit Windows 2003Ent ve SQL Server 2005 üzerinde çalışmakta. Mevcutta bulunan backup unitesi ( HP LTO3 800GB ) ile database'in yedeğini online olarak 12 Saat gibi bir zaman alabiliyorum. backup alım süresini azaltmak için yeni ve esnek olan bir backup çözümü alma kararına vardık. Yalnız nasıl bir ürün seçimi yapmamız gerektiği konusunda yardımlarınızı talep ediyorum. Tecrübelerinizi, önerilerini paylaşabilirseniz memnum olurum.

Not: Kaset olarak saniyede en hızlı yazabililen ünite yada 12 saatlik backup süresini çok daha az sürelere indirebilicek ürünler yöntemlerde olabilir.

Sayılarımla

ismail KARAYAKA

•  12-24-2007, 11:22 56714 Cevap 56711

Cevap : Optik Backup Cihazları - Doğru Backup Unitesi Seçimi

Selamlar,

Hp'nin LTO3 backup üniteleri compressed modda 1 saatte (432GB - 576GB arası) yedek alabiliyorlar.Yani problem donanımsal kaynaklı gibi görünmüyor.Yedekleme yazılımı olarak ne kullanıyorsunuz? Yedek işlemini network üzerinden mi yoksa doğrudan database server üzerinden mi alıyorsunuz?

•  12-24-2007, 13:19 56746 Cevap 56714

Yedekleme

•  12-24-2007, 13:23 56747 Cevap 56714

Yedekleme yazılımı olarak Backup Exec 11d kullanıyorum.Buda yine sunuculara uygun 64bit olan versiyonu

Ortamda bir SAN sistemi var ve Database Server SAN üzerine Fiber olarak bağlı durumda. Backup Unitesi ise Database servera bağlı ve yedekleme işlemi database server üzerinden oluyor.

Saygılar

ismail KARAYAKA

• RSS haberlerini XML olarak görüntüle