SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

mail server hakkında

Son Mesajınız 03-28-2008, 23:47 OrhanGuzel tarafından gönderildi. 6 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  03-27-2008, 17:22 59165

mail server hakkında

ben bir sunucuda hem ııs hemde mail sunucu çalışmasını istemiyorum bu yüzden ikinci bir server2003 kurdum ve üzerine 3 ay full ücretsiz olan mailenable enterprise versiyonunu kurdum ama bir türlü plesk üzerinden açtğım yeni maillerin ikinci sunucudan açılıp oradaki webmaili kullanmasını o sunucu üzerinden mail alıp göndermesini yapamadım. Bunu yapabilmek için ne yapmam lazım veya exchange server kursam dediğim işlemi onun üzerinden yapabilirmiyim pleskten açılan mailler exchange üzerinden çalışabilirmi ?

Hangisi kolaysa o programı satın alacağım.

•  03-27-2008, 17:41 59166 Cevap 59165

Cevap : mail server hakkında

Plesk'le entegre biçimde bahsettiğiniz işlemi yapabilmek için "Plesk Expand" kurmalısınız.
    Systems Admin
    İkovan Bilişim -- www.ikovan.com
    İkost Hosting -- www.ikost.com
  •  03-27-2008, 18:30 59167 Cevap 59166

Plesk Expand bunu hangi sunucuya kuracağım mail sunucusu yaptığıma mı yoksa diğer sunucuya mı ?

Birde bu plesk expand tam olarak ne iş yapıyor bilginiz varmı. İlginiz için teşekkür ederim

•  03-27-2008, 18:58 59168 Cevap 59167

Plesk Expand ana sunucuya kuracaksınız. Adından da anlayabileceğiniz gibi pek sunucuda var olan plesk servislerini tek sunucu altında birleştiriyor. Genel versiyonu tüm servisleri (mail, domain, dns,.. vs) bileştiriyor. Sadece mail için olan daha lite versiyonu da mevcut. 
    Systems Admin
  •  03-28-2008, 0:30 59178 Cevap 59168

ozaman bunu aldığım zaman pleskin desteklediği bir mail sunucu kurmam lazım mailenable gibi exchange olmuyor yani anladığım kadarı ile

ozaman benim için en mantıklısı tüm servisleri ayırmak dns,mail linux ve windows sunucum ayrı idi ama bu iki sunucuda ayrı ayrı mail ve dns server kurulu dns neysede mail trafiği çok yüksek olduğundan sıkıntı yaratıyordu bu bilgiyi aldığım çok iyi oldu kurulumda takıldığım yer olursa foruma tekrar yazarım

•  03-28-2008, 0:38 59179 Cevap 59178

Exchange tek domaine hizmet verir. Yani çok domaine hizmet verecek bir hosting yapısında çok mantıklı değil.
    Systems Admin
  •  03-28-2008, 23:47 59210 Cevap 59179

teşekkür ederim saolun
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle