SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

Hosting Şirketi

Son Mesajınız 05-25-2008, 17:37 mehmetlale tarafından gönderildi. 4 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  03-28-2008, 11:44 59184

Hosting Şirketi

konu eğer yanlış yerdeyse şimdiden af dilerim.
    sizlerin bilgisinden faydalanmak istedim.

yakında bir web hosting şirketi kurmak istiyorum ufak çaplı yani arkadaşlar arasında ve birkaç server kurmayı düşünüyoruz fakat bunlar şuan için 2 tane den fazla olmayacak.

ve müşteri sayımız da şuan için maalesef az. hemen aklıma gelen ilk soru işareti şudur: ben bu şirketi kurarım fakat iş yapmaya başlarmı?

yani ne bilim fazla çevren olmadan reklamla bu iş yürümeye başlarmı.

aynı zamanda bu iş aşağı yukarı nekadar masraf gerektiriyor.

şu an için para problem değil fakat biz bu işe yavaşca adım atmak istiyoruz. bu yüzden sorulara sizi boğduğum için kusura bakmayın :)

aynı zamanda aklımda acaba biryerden server kiralasam ve satsam mı diğye düşünmekteyim fakat sizce bu şartlar altında direk olarak kendi sunucumu alsam nasıl ederim.

aynı zamanda web tasarım hizmetleri gibi farklı hizmetler sunulacağından dolayı şirketi kurmuşken ve bir giriş meblağı fazla olmadan da server alsam sizce yanlış bir adım mı atmış olurum.

şimdiden tüm cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim. 

•  03-28-2008, 20:47 59204 Cevap 59184

Cevap : Hosting Şirketi

Sorularınıza kesin cevaplar vermek güç. Ancak şunu unutmayın sadece sunucuları kur birkaç yere reklam ver vs den çok hostingin içinde müşterilerinize hangi katma değeri yüksek hizmetler verebiliyorsunuz ve diğerlerinden özellikle bu noktada ayrılabiliyormusunuz? Esas önemli olan bu. Yoksa bugün binlerce sunucusu olan hostların bile bu "katma değer" konusunda sınıfta kaldıklarını ve müşterilerini mağdur ettiklerini hatırlatırım. Hosting sağlaycak ve bunu tamamen kendi alt yapınızdan yapacaksanız pek çok teknik konuda uzman bir kadroya sahip olmanız gerekiyor. En basitinden hostinglerinizin sayısı arttıkca sisteminiz gerçekten iyi optimize edilmemişse tıkanmalar ve aksamalar başlayacak, siz sistemi bir kere "öyle" kurduğunuz için de geri dönüşünüz baya maliyetli ve yorucu olacak. Kısaca tecrübeniz ve uzmnalığınız bu konuda en önde gelen unsur ve bu konuda eksiklik varsa en az birkaç yıl bu konuda ticari satışlar yapmaksızın veya küçük ortamlarda tecrübe edinmeye çalışmanız bundan sonra bahsettiğiniz reklam vs olaylarına girmeniz daha sağlıklı olur. Yoksa kelimenin tam anlamıyla "acı" çekersiniz! Hosting sağlamak basit gibi gözükür. Birkaç sunucu birkaç yazılım ve domain işte bu sanılır ama ancak uzun yıllar bu işe devam edebilenlerin sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır. Geneli 5-6-12 ay sonra şişen sistemleri ile baş edemedeiklerinden çökerler ve kendilerinden hosting alanları da mağdur ederler. Başarılar dilerim.
    Systems Admin
    İkovan Bilişim -- www.ikovan.com
    İkost Hosting -- www.ikost.com
  •  04-11-2008, 14:25 59834 Cevap 59204

teşekkür ederim açıklayıcıydı beninm dee istediğim buydu reeliteyi birisi çok şükür anlatmayı başardı.

sağolun hocam, dikkatlice bir yol izlemeye çalışcam fakat ben bu işi şimdilik reseller olarak yaparsam bunlardan kurtulmuş olmazmıyım?

•  04-11-2008, 15:21 59837 Cevap 59834

Ben server kurmayı planlıyoruz dediğiniz için bunları yazmıştım. İyi bir sağlayıcıdan ihityaçlarınıza cevap verecebilecek reseller ile başlamanız tabiki sizin için hem daha az yorucu olur hem de gereksiz yere yüksek sayılabilecek maliyetlere girmemiş olursunuz.
    Systems Admin
    İkovan Bilişim -- www.ikovan.com
    İkost Hosting -- www.ikost.com
  •  05-25-2008, 17:37 60597 Cevap 59837

Host işi yapmak hiç mi hiç kolay değil dostum.  Bende yapıyorum şu anda host ve sistemle uğraşmak mesele değil :=) İnsanlarla uğraşmak mesele.
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle