Arkadaşlar öncelikle çok özür diliyorum tam akatarmadım.Bir hosting firmasında bizim web sitemiz yayınlanıyor. kendi serverimizden yayınlama gibi niyetim yok. bu bir
2. yeni sbs2003 r2 kurdum üzerine active directory kurdum. Etki alanınıda -yani ad adı- sirket.com yaptım. exchange +sql serverda kurdum. buraya kadar bi sorun yok
Dns e gerekli host cname ve mx kayıtlarını da yaptım. dns çok güzel çalışıyor. clientlarda problem olmadan isim çözümlemesi yapıyor ama
explorere açıp(herhangi bi client ya da serverda) www.sirket.com yazdığım zaman hiç bi sayfa açılmıyor dolyısı ile mail.sirket.comdan mail alamıyor( çünki sirket.com 'u dns çözümleyemiyor. (yada localde çözümeleyebiliyor vrolmayan yerel web sitesine bağlanmaya çalışıyor).
soru:
web sitesi dışardan bi hosting firması tarafından yapılan ve içerdede de web adresi ile aynı adı taşıyan bi etki alanı kurulmuş bir server ın dns ayarları nasıl yapılar
www.sirket.com --------------- bizim (sözde) web adresimiz
host: www.sirket.com--------- dışardan bi firma
active d.: sirket.com--------------- yerel etki alanı
mail: mail.sirket.com------------- mail
Haa yukardaki arkadaş dnsye modemin ip yaz demiş. öyle yapınca clintler zaten internete çıkar ama exchance yönlendiremessiniz ve clintlarda çok problem çıkar